A legendák szörnyei

Bárhol is élünk a földön,néhány száz km-es körzetben biztosan találunk olyan embert,aki már találkozott valami megmagyarázhatatlan jelenséggel.Az évről-évre,századról-századra feltűnő ismeretlen lények száma határtalan.

A mongol halálféreg

A sivatag végtelen dűnéi állítólag egy borzalmas teremtménynek adnak otthont, a Mongol Halálféregnek, vagy ahogy a mongolok hívják: Allghoi khorkhoi. Általában egy hatalmas, kövér, vörös hernyóként van jellemezve 2 és 4 méter közötti hosszúsággal, ám ennek ellenére rendkívül intenzíven mozog. 
Ez a hernyó állatot és embert egyaránt elpusztít - megesz (mondjuk egy sivatagban a megéléshez más módszer nemigen akad). Azonban a legenda szerint mielőtt megöli áldozatait elkábítja őket valamilyen méreggel amit az orrán keresztül fúj ki. 
A halálféreg első (és eddig az utolsó jelentősebb) úttörője a csehszlovák író, Ivan Mackerle volt, ki egy mongol  tanítványától hallotta a történetet. Mackerle mesélt egy történetet a Loch Ness-i szörny keresésére irányuló expedíciójáról, mire a mongol lány ezt felelte: "Nekünk is van egy borzalmas lényünk Mongóliában. Allghoi khorkhoi-nak hívjuk, ő a sivatagban él homokdűnékben eltemetve, ha felkel egy lovat megtud enni... sőt akár egy tevét is!" 

Mackerlének természetesen azonnal felkeltette az érdeklődését a titokzatos dűnelakó szörny. Próbált minél többet megtudni róla. Szerencsétlenségére csak nagyon kevés információval tudtak neki szolgálni. Mint mondta, azért nem tudnak róla a mongolok, mert félnek a halálféregtől. Összegezve a mongol (kommunista) kormány kijelölt egy elszigetelt területet ahol nyugodtan lehetett a hernyó után kutatni. Miután a kommunizmus megszűnt Mongóliában (1990) az akkor még csehszlovák Ivan Mackerle szabad kezet kapott az egész Góbi-sivatag átfésülésére egy expedíció során.
Mackerle és néhány kutatótársa összebarátkozott mongol nomádokkal, akik rengeteg információval tudtak szolgálni a férget illetően, miután néhány üveg vodkával kiengesztelték őket a kutatók. Azt mondták, hogy a féreg egy savanyú folyadékot spriccel ki magából, mely mindent sárgává színez és kimar. A nomádok azt is mondták hogy a sárga szín vonzza a Halálférget. Elmeséltek egy történetet, mikor az egyik vándorló életmódot folytató törzs tagjaiból mindenki elment felderítésre, de két fiút hátrahagytak. A két kisfiú épp egy sárga dobozzal játszadozott, majd a féreg hirtelen megtámadta őket. A fiúk megkísérelték megütni a férget, de az megölte mindkettőt. Mikor a fiúk apjai és a vadászat többi résztvevője odaértek látták a homokban süllyedő holtesteket, ők is szembeszálltak a szörnnyel - és őket is megölte.   
Mackerle hiába járt jó úton, és hiába szelte át háromszor is a Góbi-sivatagot... nem találta meg a szörnyet.

A Loogaroo
Loogaroo egy szörny, amit a karibi mitológiában találunk. Furcsa módon, a neve ugyanolyan, mint a "loup-garou", a franciául a "vérfarkas" , annak ellenére, hogy nincs semmi köze a teremtményhez.

A mítosz szerint a Loogaroo egy öregasszony, akiről azt mondják, hogy az ördög cimborája ,lepaktált vele és meleg vérre van  szüksége.A Loogaroo leveti saját bőrét (általában, egy selyemfenyőfa alá), és  kék  fénygömbös golyóvá alakul, amely az éjszakát használja a vér keresésére. Miután összegyűjtötte a vér mennyiségét, visszatérhet a bőrébe, és újra emberi formát ölthet.
Ez a lény  kényszeres, és meg kell állnia a földön elszórt homokszemcséket megszámolni ,addig nem léphet be a házba,vagy nem üldözheti a kiszemelt embert. Tehát a legjobb védelem ellene  az volt, hogy egy halom rizst vagy homokot hagytak a bejárati ajtónál,azzal a reménnyel,hogy a teremtménynek olyan sokáig tartana mindet megszámolnia, és a felkelő nap elűzi,tehát ez a mítosz nagyban hasonlít az európai vámpírlegendákhoz.
Succubus
 A Succubus démoni eredetű lényfajta. Áldozatait éjjelente látogatja, s miután kiélte a vágyait az áldozaton, rendszerint, köszönhetően erős mentális képességeinek, elpusztítja. Ez a lény kizárólag embereket támad, ellenállni neki pedig nagyon nehéz, mind férfi, mind női nemnek. Ennél a lénynél a nemek megkülönböztetésre kerülnek, a nőnemű lényt Succubusnak, míg a férfit Incubusnak nevezzük.
Sokan hasonlítják őket a vámpírokhoz, de a helyzet koránt sem ennyire kézenfekvő. Alapvető különbségek vannak a két faj között.
Ezen lények nem pusztulnak bele se a szenteltvízbe, se a napfénybe, se semmilyen egyházi jelképbe, bár tény, hogy éjjelente támadnak, de ennek oka, hogy fizikálisan nem túl erősek, így mentálisan hatnak áldozataikra. Erejüket a szexuális vonzásukban mutatják meg, ez a legveszélyesebb oldaluk.
Gyenge emberek hamar kerülhetnek az uralmuk alá. Minden érintéssel, csókkal akár szexuálisan erőt szívnak el. Nem csak mentálisan, de fizikálisan is, tehát nem csak akaraterőnk fog elfogyni, hanem fizikálisan is legyengülünk. Az áldozatok az aktus után általában meghalnak. Nehéz megölni egy ilyen lényt. Mivel démonok, képesek akárhol eltűnni, illetve ismét feltűnni, emiatt nagyon gyorsak, fegyverzetük nincs, csupán éles karmaik. Éppen ezért ha harcra kerül a sor, inkább meghátrálnak, mivel a fizikaival szemben a csábító erejük a nagyobb.
Általában magányos embereket támadnak meg, és csakis csábítás útján. Ha nagyobb tömeg találja meg őket, rendszerint menekülnek. Vigyázat! Éber állapotban is képesek elaltatni az áldozatot, nem muszáj megvárniuk míg elalszik. Ezen lények akár álarc mögé is bújhatnak, s álmunkban hihetjük azt is akár, hogy kedvesünk van mellettünk.

Kinézetük:
Karmokkal, szárnyakkal és szarvakkal rendelkeznek, valamint némely fajtánál paták, illetve farok is előtérbe kerülnek. A szarvak mérete a démon korától függ, minél idősebb egy ilyen lény, annál nagyobb a szarva. Hozzá kell tenni, hogy igen sok alakban képesek megjelenni, nem muszáj mindig a saját formájukat mutatni. Elég, ha sikerül beférkőzni az ember tudatába, és azt képzeltetik el vele akit akarnak. Mindazonáltal való életbe csábítóak, nehéz nekik ellenállni.

Jellemük:
Higgadtak, nyugodtak, nehéz őket felbőszíteni. Magabiztosak és alattomosak. Ámde senkit ne tévesszenek meg ezek, belül mindegyik ilyen lény egy vadállat, akiket csak az ölés és erőelszívás iránti vágyuk vezérel. Elmennek akár a végsőkig is, hogy megszerezzék ami nekik kell. Az ilyen lényeket nem elég legyőzni, meg kell ölni őket.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok