Az özvegy szellemek

 Rémisztő mítosz él Thaiföldön, ahol bizonyos férfiak abban hisznek, hogy szellemek támadnak éjszaka azokra, akik szexre vágyakoznak, és megölik őket álmukban. Ez a „Halálos Rémálom" -|szindróma. A széles körben elterjedt hiedelem szerint az „özvegy" szellemek azért gyilkolnak, mert azt akarják, hogy áldozatuk legyen a férjük a túlvilágon. Ilyen gyilkos kísértetek főleg azokból az örömlányokból lesznek, akiket szeretkezés közben öltek meg. Ezért bosszút állnak minden férfin.

A pánik még; 1990-ben tört ki (Thaiföld északkeleti részén, és azóta is tart. Nagyon sok férfi hal rejtélyes halált. Látszólag életerős férfiak lefeküdnek aludni, de soha többet nem ébrednek fel. Testük gyakran verejtékben úszik, a nyakuk gyakran ki van szívva, sebekkel van borítva. Ezért sokan gondolják úgy, hogy az özvegy szellemek vámpírok is.

Védekezési módszerek

Mielőtt a vérszomjas túlvilági látogatók megölnék kiválasztott célpontjaikat, arra kényszerítik áldozataikat, hogy szeretkezzenek velük. Utoljára az életben... Nem ajánlatos visszautasítani őket, mert akkor még kínosabb halállal pusztítják el a tiltakozót. A rettegő férfiak sokféle módon próbálják meg elhárítani a vérszomjas démonok támadását például nőnek álcázzák magukat. Estére kirúzsozzák a szájukat és ki lakkozzák a körmüket, mert abban bíznak, hogy így becsaphatják a szellemeket. Elterjedt módszer az is, hogy fából péniszt  faragnak, azt a nyakukba akasztják vagy legalábbis az alvó férfi közelében tartják. Állítólag a szellemek ettől megijednek. Ilyen buták és ijedősek ezek a gonosz lelkek... Néhány művész még heréket is alkot a szelleműző talizmánhoz kókuszdióból, sőt a szeméremszőrzetet is megcsinálják hozzá, halászhálóból.Nang Oak és Bang Thung települések lakói nagyon büszkék arra,hogy összefogva egy három méteres hímtagot készítettek.A legújabb 
híresztelések szerint ,azonban a női démonok manapság már nem csak férfiakat támadnak meg,hanem nőket is. Vajon mi állhat a jelenség hátterében? Igaza lenne a szkeptikusoknak, és tényleg csak egy minden alap nélküli sötét babonáról van szó? Vagy egy sorozatgyilkos garázdálkodik az országban, aki rémtettei elkövetéséhez kihasználja az özvegy szellemekben való hitet? A természetfeletti erők hívei ezt az álláspontot nem osztják. Ami tény, hogy a thai kultúrában a szellemekben, kísértetekben való hit népszerű és tartós. Az özvegy kísértetek fontos részei a legendakincsnek, és a népi folklór más területein is felbukkannak. Például a népdalokban is szerepelnek más éjszakai kísértetekkel együtt, akik ráülnek áldozataik mellkasára, fojtogatják és megkínozzák őket. A thai emberek tudatában túl mélyen benne vannak ahhoz, hogy egy vállrándítással intézzük el a dolgot.

A tudomány közbeszól

A tudósokat, orvosokat is nagyon érdekelte, hogy mi lehet az özvegy szellemeknek tulajdonított halálesetek mögött. Szerintük nincs szó semmiféle természetfeletti erő garázdálkodásáról. Az orvosok felboncolták néhány olyan ember holttestét aki a közhit szerint áldozatául esett, és kiderült az álmukban meghalt emberek alultáplálták voltak. A környék lakói szinte kizárólag csak édes rizzsel tudnak táplálkozni Az egyoldalú étkezés következményeképpen viszont súlyos tápanyaghiány lép fel, és inzulin-túltermelés indul be a szervezetben. Amennyiben ehhez még hozzászámítjuk a stresszt, már meg is kapjuk a racionális magyarázatot az alvás közben bekövetkező halálra. Vagyis egyszerűen fogalmazva: az éhezés végzett a férfiakkal. Az ellentábor azonban továbbra sincs meggyőzve. Ők arra hívják fel a figyelmet, hogy olyan emberek is meghaltak, akik kifejezetten jól tápláltak voltak. Arról nem is beszélve, hogy ezzel még mindig nem magyaráztuk meg a néhány áldozat nyakán meglévő rejtélyes sebeket. Nem valószínű, hogy a szerencsétlen emberek úgy akartak volna öngyilkosok lenni, hogy alvás közben megszurkálják a saját nyakukat. Ennél még az az elmélet is hihetőbb, amit korábban már említettem, és amit néhány rendőrtiszt vall: eszerint egy sorozatgyilkos öldököl a környéken. Remélhetőleg hamarosan kiderül, ki vagy mi áll a hátborzongató események mögött.




forrás:Hihetetlen magazin

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok