Akik megjósolták saját halálukat

Művészek, tudósok, történelmi személyiségek esetében nem ritka, hogy előre megálmodták, megsejtették, vagy akár konkrétan tudták,mikor és hogyan fognak az élők sorából távozni. De vajon ez csak a különleges tehetségű emberekre jellemző, vagy bárkivel megtörténhet? És mi lehet a magyarázata a közelgő halál megérzésének?



A középkori alkimisták egy részét  szintén nem érte váratlanul a Kaszás megjelenése, mert mivel
tudták az időpontot, felkészültek rá. A legnagyobb magyar elméleti , Gömöry Dávid (1708-1795) - aki a Bölcsek Kövét Krisztussal látta azonosnak -évekkel előre elkészítette sírfeliratát, amin halála éve és napja szerepelt. Valóban e napon hunyt el, idős korában, teljesen természetes úton, tehát szó sincs róla, hogy ő maga váltotta volna ki a távozását. Hasonlóan előre ráíratta sírjára a dátumot Tours-i Szent Márton, akinek a legenda szerint az Úr feltárta halála időpontját, hónapokkal az ominózus nap előtt. Ám nem mindenki fogadta békével a dátumot, amiről titokzatos érzékével tudomást szerzett. A zeneszerző Arnold Schönberg (1874-1951) triszkaidekafóbiás volt, azaz betegesen rettegett a 13-as számtól. Ez azért is különös, mert péntek 13-án született, márpedig akiknek e napon van a születésnapjuk, általában inkább szerencseszámuknak szokták tartam a rossz hírű számot Schönbergnek azonban az volt a rögeszméje, hogy biztosan péntek 13-án is fog meghalni, még pedig 76 esztendősen, mert 7 + 6=13, így ez a dátum duplán kiadja a rettegett számot. 1951-ben, amikor 76 éves lett, péntek 13-a július 13-ára esett. Schönberg nem volt beteg, éjfél előtt pár perccel azonban rosszul lett, levegőért kapkodott, majd mindörökre megállt a szíve. Felesége visszaemlékezése szerint azt a napot depressziósán, ágyban fekve töltötte a zeneszerző, így nagyon is elképzelhető, hogy a negatív önszuggesztió okozta a szívmegállást. Azaz annyira biztosra vette, hogy nem élheti túl a rettegett napot, hogy egyszerűen beprogramozta magának a halált.Schönberg valójában azt a régi hiedelmet vallotta, miszerint halálunk napja analóg a születésnapunkkal, azaz a két dátum közt mindenképp vannak hasonlóságok, párhuzamok. Ennek oka az ősi misztikus tanok szerint az, hogy a földi élet egy kör, ciklus,melynek során ugyanazon a ponton szállunk ki az anyagi körforgásból,ahol annak idején beléptünk.



Ezért volt benne biztos Mark Twain író is, hogyha őt a Halley-üstökös hozta az is fogja elvinni.
 Születésekor ott volt latható az égen, az amerikai íro ezért vetette papírra 1909-ben a következő, némileg önironikus sorokat: „A Halley-üstökössel érkeztem 1835-ben. Jövőre ismét meglátogat bennünket, és azt sejtem, hogy akkor fogok távozni. Életem legnagyobb csalódása lesz, ha nem húzok el én is a Halley-üstökössel egyetemben. A Mindenható kétségkívül így tartja: „Tessék, itt ez a két szörny, egyikkel sem bírok mit kezdeni: együtt jöttek, tűnjenek is el együtt!",, Egy év múlva,
1910-ben valóban megjelent az égen az üstökös, Twain pedig másnap meghalt. Megérezte, azazhogy megálmodta váratlan és erőszakos halálát Abraham Lincoln, az USA 16. elnöke is. Két héttel a végzetes merénylet előtt ezt mesélte barátainak: „Álmomban döbbenetes csend vett körül de távolról halk zokogás hallatszott, mintha többen sírnának. Felkeltem, és addig barangoltam az épületben, amíg eljutottam a keleti teremhez. Egy ravatalt láttam, amelyen egy temetésre előkészített holttest feküdt, körülötte pedig katonák álltak díszőrséget. Megkérdeztem az egyik őrt, hogy ki halt meg a Fehér Házban. Az elnök - felelte az egyik katona. - Meggyilkolta egy merénylő. Ekkor az egész tömeg hangos sírásban tört ki, amelyre felébredtem."


Vannak, akik nemcsak a dátumot, de a körülményeket is előre tudják, érzik. A 70-es évek glam rock irányzatának angol sztárja, a T-Rex együttes énekese, Marc Bolan rettegett az autóvezetéstől, nem is szerzett jogosítványt Barátainak gyakran mondogatta, hogy nem fogja megérni a 30. születésnapját, ahogy azt is, hogy gyűlöli az autókat, mert tudja, egy gépkocsi okozza majd halálát 1977. szeptember 16-án barátnője vezette a kocsit, amiben hazafelé tartottak egy fellépésről Egy kanyarban kisodródtak, fának ütköztek, Marc Bolan azonnal életét vesztette, míg barátnője sérülésekkel megúszta a balesetet. Az énekes két hét múlva lett volna 30 éves. Megérezte halála körülményeit a hollywoodi dívából lett monacói hercegnő, Grace Kelly is. Bizalmas körökben gyakran emlegette, hogy autóbalesetben fog meghalni. Egy bizonyos kanyarban pedig megjegyezte: „Egy nap valakit borzasztó baleset ér itt. Valaki meg fog itt halni. Érzem." Az a valaki ö volt mert 1982. szeptember 13-án az ő kocsija sodródott itt ki, amit lánya, Stephanie vezetett. Az autó lerepült az útról és harminc métert zuhant. Grace nem nyerte vissza eszméletét, másnap a kórházban elhunyt.


Vajon véletlen, hogy főleg híres emberekről tudható, hogy előre  megsejtették halálukat? Vagy lehet, hogy ez bárkivel megtörténhet, csak míg a közszereplőknél megírja a sajtó, megemlékeznek róla a memoárok, addig a hétköznapi embereknél legfeljebb a családtagok tudnak a különleges jelenségről? Egyáltalán: van-e logikai kapcsolat az életút, személyes képességek és a saját halál előre megálmodása, megérzése között? Nos, a kutatások és megfigyelések szerint: igen is és nem is. Tény, hogy a halál megérzése eleve egy finomabb, érzékenyebb idegrendszert feltételez, azt, hogy az illető fogékonyabb az anyagfeletti folyamatokra, rezgésekre. Ez pedig művészeknél, tudósoknál, alkotóknál azért gyakoribb, mert a kreativitáshoz, sikeres alkotómunkához az átlagnál érzékenyebb idegrendszer az egyik fő feltétel. Magyarán: a művészek pontosan ama többletképesség miatt érezhetik meg előre távozásukat, ami miatt művészek lettek.
Ugyanakkor a jelenség nemcsak alkotóknál fordul elő. Hanem például merényletek, hirtelen katasztrófák áldozatainál, ahol magyarázat lehet az, hogy a váratlan tragédia valamilyen „előszelet" gerjeszt már napokkal a megtörténte előtt. Ez ma ismeretlen természetű rezgésekből, frekvenciákból áll, melyet az érintettek közül megérezhetnek azok, akiknek idegrendszere finomabb, ingerlékenyebb, tehát alkalmasabb a „vételre."

A 2016 szilveszterén Isztambulban történt véres merénylet éjjelén a szórakozni induló Rita Chami ezt írta Facebook-oldalára: „Remélem, jól fogjuk magunkat érezni Törökországban, legrosszabb esetben meghalok egy bombatámadásban, és követem az anyukám". A lány édesanyja ugyanis nemrég halt meg. Sajnos a megérzése igaznak bizonyult: aznap éjjel ő is életét vesztette.
Az ilyen megérzésekre egyelőre nincs tudományos magyarázat. Halvány sejtések vannak, hogy a jelenségnek a kvantum- és téridő-fizikához lehet valami köze: talán az elme hullámai bizonyos körülmények közt képesek lehetnek az időutazásra, ahol a jövőből merítenek információt. De az is lehet, hogy maga a halál gerjeszt olyan frekvenciákat, melyek visszafelé haladnak a múltban, így tudnak hírt adni a közelgő végről.

Újabb kutatások szerint az emberi szervezet napokkal előre „tudja" saját halálát. Ez betegség, öregség, természetes halál esetén érthető, hiszen a sejtekben már ott lehet az információ arról, hogy nemsokára le kell állniuk. A dolog azonban bonyolultabb, mivel merényletek, balesetek esetén is ugyanúgy megjelenik a sejtekben ez a jel, tehát a szervezet valamiképp olyasmiről is előre tud, ami tőle függetlenül a jövőben fog bekövetkezni.

A halál előre megérzése így egyelőre rejtély. Valószínűleg csak akkor fogjuk megfejteni, ha tudósaink végre elengedik a materialista előítéleteket, és hajlandóak megbékélni egy másféle világképpel, mely a mostaninál nemcsak színesebb és izgalmasabb, de sokkal pontosabb válaszokat képes adni élet és halál misztériumaira.

forrás:Hihetetlen magazin

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok