A fej nélküli emberek völgye

A Kanada északnyugati részén található Nahanní Nemzeti Park (a nahanní név jelentése: lélek) nyomasztó hírnévre tett szert. A Mackenzie-hegységben lévő park egyik régiója A fej nélküli emberek völgye néven vált ismertté. Tabu területnek számított, ahol a belépőre misztikus lények vadásztak. Emberek tűntek el itt nyomtalanul, vagy kerültek elő holtan, és a fejük minden esetben hiányzott. A betolakodókat az erőszakos naha törzs tagjai fejezték le.
A törzs halálosztó harcosokból állt, akik maszkot és páncélt viseltek. Magasabbak voltak, mint a normál emberek, és furcsa, azonosíthatatlan fegyvereket forgattak a kezükben. Sok törzs ezért nem mert itt letelepedni. Még ma is meggyőződésük, hogy a hatalmas erdőben nyugtalan szellemek tanyáznak, és a környéken kísértenek, mindenkire frászt hozva.


Nagyon beszédesek a parkban található geológiai alakzatok elnevezései. A fej nélküli emberek völgye mellett van itt Temetkezőhegy és Halottak völgye is, Ma a terület szinte teljesen elzárt, csak hidroplánnal vagy helikopterrel közelíthető meg, ezért gyéren látogatott: évente mindössze 600-800 turista keresi fel. A helyi indiánok azonban messzire elkerülik a völgyet, elátkozott helynek tartják. A fehér emberek sokáig ostoba indián babonáknak, megalapozatlan rémmeséknek vélték a helyhez kapcsolódó történeteket, egészen 1908-ig, amikor a McLeod testvérek aranykeresés közben eltűntek a környékről. Később a folyó mentén megtalálták a lefejezett holttestüket. A völgyben több lefejezés is történt az elmúlt évszázadban. Például 1917-ben Martin Jorgenson aranybányászt találták meg a feje nélkül. A kunyhóját is felgyújtották. 1969-re már 44 megoldatlan eltűnést dokumentáltak. Kanada kormánya és hadserege több alkalommal is megkísérelt büntetőexpedíciót indítani a naha törzs ellen, de egyszer sem jártak sikerrel. A törzs tagjai ugyanis nem falvakban, letelepülten élnek, hanem a hatalmas kanadai erdőségekben szétszóródva. Hiába kerestek kalauzt a környékbeli törzseknél -amint megtudták, hogy az elátkozott területre kellene menni, azonnal elzárkóztak. Sem a kilátásba helyezett magas jutalom, sem a fenyegetés nem tántorította el őket, és nem voltak hajlandóak segíteni. Gyakorlatilag könyörögtek a fehéreknek, hogy ne menjenek a völgybe, mert a gonosz erők el fogják őket pusztítani. A katonák azonban nem hallgattak rájuk, és elindultak felderíteni a területet. Egy katona naplójából kiderül, ő és bajtársai végig érezték egy sötét hatalom jelenlétét a völgyben, és alig várták, hogy elhagyhassák azt. A nahák gerilla harcmodort alkalmazva csaptak le rájuk, így megtörtént az a szégyen, hogy a kanadaiak hadseregének maradványai menekülni kényszerültek innen. Vannak olyan vélemények, hogy a naha nevű törzs tulajdonképpen nem is létezik, ellenben helyi indián férfiak által alapított titkos társaságról van szó, amelyik bosszút esküdött a fehérek ellen, ám a bennszülöttek ezt tagadják. Mindenesetre századunkban a nahák eddig még nem hallattak magukról.


A fej nélküli emberek völgyében nem pusztán a nahák jelentik az egyetlen veszélyforrást. A völgy fölött furcsa fényeket láttak az égen, és igen erős az UFO-aktivitás. Lehetséges, hogy az emberrablások egy részéért nem is a nahák felelősek, hanem a földönkmiliek? Előfordulnak itt rejtélyes állatcsonkítások is. Valaki vagy valamilyen titokzatos erő sebészi pontossággal távolítja
el az állatok belső szerveit, ugyanakkor a tetem többi részét érintetlenül  hagyja. Főleg elkóborolt szarvasmarhák az áldozatok.

Az Üreges föld elmélet szerint a völgy bejáratánál van egy lejárat bolygónk belsejébe. Azonban a felszín is érdekes a kriptozoológusok szerint a völgy egy elveszett világ otthona. Olyan állatok és növények élnek itt, amelyek a tudomány jelenlegi álláspontja  szerint máshol már régen kihaltak .A helyi indiánok többek között azért is rettegnek attól ,hogy ide jöjjenek, mert legendáik szerint ezen a helyen emberevő sárkányok portyáznak
Egy-két beszámoló alapján a völgy véső menedéke a jeti amerikai rokonának a Nagylábúnak, amiről még mindig nem hogy állat vagy élő ősember.Nem valószínű ,hogy ezekre a kérdésekre hamar választ kapunk,ugyanis a térséget még mindig nehezen lehet megközelíteni.



forrás:Hihetetlen magazin

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok