A Bennington háromszög

Az amerikai Vermont államban a látszólag békés hegyi kisváros térségét nem véletlenül nevezik "Bennington háromszögnek". A kisváros közelében lévő Glastenbury-hegyen az utóbbi hatvan évben legalább harminc megmagyarázhatatlan eltűnés történt.Az eltűnt emberek különböző módon indultak a csúcs felé (gyalog,autóval,busszal),de oda sohasem érkeztek meg. Semmi nyomuk nem maradt,még a holttestüket sem találták meg. A Glastenbury-hegyet már az ősidők óta félelmetes legendák övezik,az indiánok sem mertek itt letelepedni,csak temetkezési helynek használták.Elterjedt egy monda ,egy az erdőben található kőröl,amire ha valaki rálép,akkor mindörökre eltűnik ebből a világból.Az időjárás itt ráadásul egész évben nagyon zord,gyakran viharos erejű a szél.Az 1600-as években a telepesek megpróbáltak farmokat és hegyi falvakat létrehozni,de az indián babonák és az akkor feljegyzett furcsaságok miatt lassan elhagyták a környéket.A hegycsúcson lévő Glastenbury településnek 2000-ben csak 16 állandó lakosa volt.Egyébként nemcsak eltűnésekről van szó,a hegyi ösvényeket járó turisták,vadászok,favágók szokatlan hangokról,alkonyat után felbukkanó ijesztő lényekről számolnak be.A hegyen pedig feltűnően sok gyilkosság,öngyilkosság és megtébolyodás történt,mintha a hegy egyeseket eltüntetne,másokat pedig kifordítana önmagából.
A hely Middie Rivers eltűnése után vált közismertté.A 74 éves kiváló erőben lévő hegyimentő és túravezető volt,tehát nem olyasvalaki aki csak úgy eltévedne a hegyen.1945. november 12-én egy vadásztársaságot vezetett a hegyen,és visszafelé menet előresietett míg a többiek lemaradtak.A táborba csak a vadászok érkeztek meg,senki nem tudta mi történt a túravezetővel.Az FBI egy évig kerestette a férfit ,hiába.Az egyetlen nyom egy puskagolyó volt egy patak partján ,ami az eltűnt zsebéből eshetett ki,de ez sem vezetett közelebb a megoldáshoz.
1946.december 1-én egy főiskolás diáklány,Paula Welden meg akarta ismerni a Glestenbury-hegyet,így felkéredzkedett egy kocsira ami a hegyre tartott,de félúton leszállt,hogy sétálva közelítse meg a csúcsot.Ekkor még több turista is látta a felfelé igyekvő lányt,aki ugyanazon az ösvényen haladt ,ahol egy éve Riversnek is nyoma veszett,noha az FBI is átfésülte a hegyet a lány soha nem került elő. A következő eltűnt is az idősebb korosztályból került ki ,a 68 éves James Tetford 1949-ben költözött Benningtonba,hogy maga mögött hagyja a fájdalmas emlékeit. Ugyanis felesége Pearl is nyomtalanul eltűnt.Felszámolta régi életét és kibérelt egy házat a hegyi kisvárosban. Egy őszi napon St.Albansban élő rokonainál töltött el egy délutánt,majd alkonyatkor egy olyan buszon indult haza amely az eltűnések zónáján haladt keresztül.A busz út közben hóviharba került,de végül megérkezett az állomásra.Minden utas leszállt róla,kivéve Tretford.A busz sehol sem állt meg ,így senki sem szállhatott le róla.A tizennégy utas tanúsította ,hogy Tretford a buszon volt,felfigyeltek rá,hogy fáradt lehet,mert felszállás után el is aludt,ám nem érkezett meg a végállomásra.A rejtéllyel az FBI képtelen volt mit kezdeni.
A következő áldozat a nyolcéves Paul Jephson volt.1950 októberében teherautóra ültek hogy a házuktól messzebb lévő farmon megetessék az állatokat,Paul is velük tartott.Amíg a szülei az állatokat etették a gyerek egyedül kószált a közelben,de soha többé nem került elő.A rendőrkutyák ott vesztették a nyomát, ahol négy évvel korábban Paula Welden is eltűnt.A szemtanúk is azt állították,látták a kisfiút elindulni felfelé a hegyre. Az utolsó hírhedt eltűnés az egyetlen eset,ahol a holtestet is megtalálták.Paul eltűnése után két héttel az 53 éves Frieda Langer egy családi kempingezés során indult a hegyre.A nő belecsúszott egy patakba,s mivel átázott a ruhája ,megkérte az unokaöccsét ,hogy várja meg míg a kempingben átöltözik. Amikor már órák múlva nem jelentkezett a férfi visszament a kempingbe ,de ott senki nem látta a nőt.Az FBI keresőcsoportokat indított,de semmi nyomát nem lelték a nőnek,még ötször kutatták át a környéket ,de sehol nem bukkantak a nyomára.Hét hónappal az eltűnése után találtak egy holttestet,amelyről kiderült,hogy Frieda Lagneré.Megdöbbentő módon ott feküdt ,ahol már többször is tüzetesen átvizsgálták a területet.Hogy mi okozta a halálát ,azt a bomlás miatt nem lehetett megállapítani. Mint a valódi Bermuda-háromszög estében,a Bennington-háromszög kapcsán is egymás után állítják fel a különböző elméleteket.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok