Egy kis Ufo történelem /Észlelések tudományos forrásokból/

1777. június 17-én a nagy csillagász, Charles Messier is látott és jelentésében megörökített egy UFO-csoportot. “Sötét, kerek korongok" - írta róluk.
 Az Annales de chimie et de physique c. francia tudományos folyóirat 1820. Szeptember 7-i számában írt arról, hogy számos megfigyelő katonás rendben haladó UFO-kat látott két irányban is haladni.
1831-ben a genfi obszervatórium munkatársai: dr. Wartman vezetésével szeptembertől novemberig csaknem minden éjszaka láttak UFO-kat.
1845 májusában Capocci nápolyi csillagász írt egy UFO-csoportról elég részletesen.
1855-ben két német csillagász Ritter és Schmidt láttak teleszkóp nélkül egy “nagy hajót a levegőben".
1859 szeptember: Richárd Carrington angol csillagász a Redhill-obszer-vatóriumban két fénylő testet látott, ő is hangsúlyozta leírásában, hogy nem meteorok voltak.
1863 április 27-én Zürichben dr. Wolff csillagász egész UFO-flottát figyelt meg. Mozgásuk és sebességük kizárta, hogy esetleg meteorok lennének.
1868 júniusában az Oxfordi Obszervatóriumban figyeltek meg repülő, majd a levegőben megtorpanó és később irányát több ízben változtató UFO-t.

 A Marsot figyelő Gallé csillagász 1873 augusztusában észrevette, hogy “a bolygó felszínéről a Föld irányába indult egy tüzes lövedék". Ugyanezt megerősítette dr. Sage; szerinte ez a Jövedék" szétrobbant a Föld felső légkörében.
1880. augusztus 20-án Trecul, a Francia Akadémia tagja látott egy nagy, majd egy belőle távozó kisebb UFO-t.
Année Scientifique tudományos folyóirat 1871. évi 8. számában van egy beszámoló az 1871. augusztus 29-én látott, cső alakú “anyahajókból" távozó kisebb korongokról.
Az Astronomical Register XXIII. 205. számában Schafarik prágai csillagász számol be arról, hogy 1874. április 24-én a Hold megfigyelése közben látott vakító fényt kibocsátó UFO-t.
1887 augusztusában két marseille-i csillagász, Codde és Payau látott a Hold előtt elhaladó gyors fekete tárgyat.
1892 áprilisában Muller holland csillagász figyelt meg egy ugyanilyen jelenséget.
1890 októberében Eddie csillagász a dél-afrikai Grahamsonban 45 percen át figyelt egy, az égbolton áthaladó UFO-t.
A The Observatory (a brit királyi csillagászati társaság lapja) közölte a greenwich-i csillagász, Walter Maunder által 1882. november 17-én tett részletes UFO-megfigyelést.
1883. augusztus 12-én Jósé A. Y. Bonilla mexikói csillagász a Zacatecas obszervatóriumból figyelt meg 12–20, lapos, ovális tárgyat, majd nem sokkal később egész inváziót: összesen 283 repülő tárgyat. Bonilla a jelenségről számos fényképet is készített.
1913. február 9-én C. A. Chant figyelt meg “30 vagy 32, négyesével, hármasával, kettesével repülő" egész UFO-flottát, amely átrepült Kanada, az USA és a Karib-tenger fölött.
Thor Heyerdahl, a nagy norvég kutató több tengeri útján látott UFO-t. Ilyen tárgyú megfigyeléseit útitársai is megerősítették.
1953-ban Petter csillagász, valamint a Brit Csillagászati Társaság hét másik tagja figyelt meg egy UFO-t.

 
Szovjet csillagászok a Nemzetközi Csillagászati és Geodéziai Társaság tagjai Orel (Szovjetunió) fölött 1965. július 26-án teleszkóp segítségével 21 óra 35 perctől 22 óráig több UFO-t figyeltek meg, közülük egy 100 méternél nagyobb átmérőjű korongot is.
Szovjetunió, 1967. november 23. Damir Gradis csillagász lefényképezett egy UFO-t. Egy nappal korábban Jolintov Csucsukovics szintén látott UFO-kat.
1958. január 16-án a brazil tudományosakadémia kutatóhajója, az Almirante Saldanha a geofizikai év alkalmából csaknem 300 szakértővel a fedélzetén kb. 1200 km-re Brazília partjaitól keletre, déli 12 óra körül 40 méter átmérőjű zöldes koronggal találkozott. Ez a levegőben nagy sebességgel közeledett, majd tovarepült. A sebessége előbb 1200 km/óra volt, távozásakor viszont ezt jelentősen növelte. A fedélzeten tartózkodó hivatásos fényképész, Almiro Barauna 6 felvételt készített, ezeket lehozta a világsajtó is. Szovjetunió, Kazany, 1967. július 18. – az ügyeletes csillagászok tisztán láttak egy nagy fényes, narancsszínű UFO-t, amely hangtalanul repült az égbolton. Feltehetően ugyanazt a tárgyat láthatták augusztus 9-én a Kiszlovodszki Csillagászati Obszervatóriumban A. Szazanov csillagász és tíz kollégája. Sőt, állítólag még szeptember 4-én és október 18-án is feltűnt, leírása minden esetben emlékeztetett a júliusi kazanyi UFO-ra.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok