A világ legkisebb gyerekei

Taylor Marcello egy tizenéves törékeny testalkatú kislány, aki gyermeki temperamentumát leszámítva szinte semmiben sem hasonlít iskolástársaira, de még így is nehéz kiszúrni őt az iskola folyosóján. Ehhez ugyanis le kell térdelnünk, hogy az alig 37 cm magas leányzót valamelyik sarokban, a fal mellett állva (hogy társai el ne tapossák) észrevegyük.

Taylor Marcellónak naponta meg kell küzdenie azért, hogy el ne tapossák.A tizenéves, 8 kilós, meglehetősen manószerű külsővel rendelkező nagy fogú kislány egyike annak a 100 embernek, akik az úgynevezett Primordial (ősi) törpeség nevű, rendkívül ritka, genetikai eredetű betegségben szenvednek- A betegséget 1815-ben egy Olaszországban született kislánynál diagnosztizálták először. Az ősi törpeségben élők testaránya mindenben megfelel a normál emberek testarányának, ellenben méretük harmad akkora, mint azonos korú társaiké. A világ legkisebb gyermekeiből jelenleg mintegy negyvenen élnek az. Egyesült Államokban és a középiskolás Taylor Marcello fiatal kora ellenére azon fáradozik, hogy valamennyijüket felkutassa. Erőfeszítései sikerrel jártak, és már több sorstársával volt szerencséje találkozni. A betegséget mindannyian másként élik meg, A Marcellóval egyidős Hannah Kritzeck például azon kívül, hogy az olimpiára készül, színésznő szeretne lenni. A még csak pár éves Tyler White már most élénken érdeklődik a művészetek, elsősorban a festészet iránt, ami egy 8 éves fiúnál nem éppen megszokott,Marcello is rendkívül nyitott a világra, kiemelkedő intelligenciával bír, és miként azt számtalan róla készült sajtóhíradásban, dokumentumfilmben, vagy épp talk showban elmondja, rendkívül jól érzi magát a bőrében. Bár azért hozzáteszi, hogy a normál méretű bútorok, székek gondot okoznak neki. Valóságos tornamutatvány, mire felkapaszkodik egy hagyományos ülőalkalmatosságra Méretéből adódóan kíséret nélkül még tömegközlekedési eszközökkel sem utazhat, mert véletlenül még eltoposná valaki a zsúfolt buszmegállóban.

Már megszokta, hogy ha kimegy az utcára, összesereglenek körülötte az emberek, megcsodálják törpeségét és kérdésekkel halmozzák el, de még ma is kellemetlenül érzi magát, ha felelnie kell osztálytársai előtt, mivel csak az elől ülők láthatják őt az asztalok miatt.

Ám mindettől függetlenül nem kesereg a saját sorsán. Éli a fiatalok mindennapi pörgő életét, sőt osztálytársai és barátai szerint kimondottan vezéregyéniség. Minden diákcsínyben benne van, és mindent kipróbál. Még akkor sem keseredett el, amikor a Science magazinban német és brit tudósok részletes összefoglalót írtak a  Primordial (Ősi) törpeségről, és azonosították azt a gén-szekvenciát, amely a genetikai mutációt előidézi, illetve arról is szó volt, hogy az ebben a betegségben élők várható élettartamát nehéz megbecsülni, de a legidősebb alany 43 évig élt.

Marcello ezzel nem foglalkozik, sokkal inkább az előtte álló kihívásokra, na és persze a fiúkra összpontosítja figyelmét. Ugyanakkor egyetemre szeretne menni, hogy bölcsész lehessen, de ideje nagy részét még mostanság is utazással tölti, hogy minél többet lehessen együtt vele azonos méretű barátaival: Hannával, Tylerrel és a 7 éves Kenadie Jourdin Bromle-val, a világ legkisebb gyermekeivel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok